Architectuur nieuws

De Daily Mail heeft een bericht over de hoogste skyscraper ter wereld, de Burj Dubai. 512 meter hoog, en hij groeit nog steeds. De verwachte eindhoogte is zo’n 800 meter.

Burj Dubai

Fotograaf Andy Ryan heeft op zijn website foto’s geplaatst van het vogelnest van Herzog en de Meuron. Het is bijna klaar. Zie ook de omschrijving van dit project op MiMoa.

Herzog en de Meuron vogelnest

Inhabitat bericht over het World Trade Center in Bahrein wat zijn windturbines laat draaien om het gebouw van energie te voorzien. De drie windturbines voorzien 10 – 15 % van het gebouw van stroom.

World Trade Center in Bahrein

En tot slot: Architectenbureau De Twee Snoeken met het politiebureau in Schijndel genomineerd voor de BNA prijs van het jaar. Bedaux de Brouwer won in regio zuid met hun project aan het Pieter Vreedeplein.

Uit het juryrapport:

‘Het markant oprijzende appartementendeel met een machinale luikenpartij in een groot gevelvlak zal uitgroeien tot één van de herkenningsbeelden van Tilburg. De ambachtelijkheid van de architect straalt er van af. Er is sprake van een voortreffelijk materiaalgebruik en uitmuntende detaillering. Zoals de architect zelf zegt: er is gestreefd naar stedenbouwkundige sensibiliteit gecombineerd met architectonische eigenzinnigheid. Volgens de jury is hij daar volledig in geslaagd.’

Jacq. de Brouwer ontving uit handen van de juryvoorzitter de speciale BNA Gebouw van het Jaar plaquette: een aluminium gevelbord ontworpen door Bruno Ninaber van Eyben met typografie van Reynoud Homan. De plaquette sluit aan bij de reeks die een aantal jaar geleden is geïnitieerd door het Nederlands Architectuurinstituut met de bedoeling gebouwen een afzender te geven.

Info

Dit artikel is op geschreven door in de categorie architectuur.

het op Twitter
Deel op Facebook

Eén reactie op Architectuur nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *