Armani winkel door Fuksas Architects

Massimiliano Fuksas is wel van de ronde vormen. Eerder schreef ik al over een prijsvraag die hij een tijdje geleden verloor van exotische-vormen-koningin Zaha Hadid.

Hij ontwierp een winkel voor Armani in New York. De winkel is intern gegroepeerd om een opvallend trappenhuis. Eén lange, organische sculptuur die zich een weg omloog slingert. Het is een stalen trap met witte plastic beplating.

Als architect vraag je jezelf dan meteen af hoe ze dit hebben ontworpen. Vrijwel zeker is dat deze ingewikkelde vorm volledig in 3d is getekend om inzicht te krijgen in de lastige aansluitingen. Ook lijk de trap vrijwel te zweven, er zijn maar een paar ophangpunten. Constructief technisch lijkt me dat lastig.

Op de foto’s zijn geen naden van de plastic elementen te zien. Net of het één massieve trap is. Ik vind het zeer knap gedaan.

Het ontwerp zal veel mensen aanspreken. Een ‘stairway to heaven’.  Het is een ingewikelde vorm, maar tegelijkertijd zeer helder door het materiaalgebruik. Zo’n trap is niet met een paar potloodschetsen verzonnen.

Meer foto’s op Dezeen en een artikel in de New York Times.

Info

Dit artikel is op geschreven door in de categorie architectuur.

het op Twitter
Deel op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *