Basisschool door Van der Pauwert

Het project ‘De Wolvenhei’ in Best is onlangs opgeleverd. Basisschool Sint Antonius op de eerste twee verdiepingen en daarboven appartementen.

Wat vind jij van dit gebouw?

Voorzijde van het gebouw met het schoolplein

Het bouwbord

Het bouwbord

Het architectenbureau Van der Pauwert zelf over het complex:

“Om het uitgebreide programma verantwoord op de relatief kleine locatie te plaatsen zijn een deel van de woningen boven het schoolplein geprojecteerd. In het terrein blijven zo zichtlijnen in tact en oogt het complex luchtiger. De afzonderlijke functies krijgen duidelijk afleesbare volumes, met eigen materialisatie.”

Weinig blik op straat dankzij ondergrondse parkeerkelder

Vier kleuren stenen gemend gemetseld

Het achter de school gelegen appartementenblok

 

Meer foto’s van architectuur kun je vinden via mijn overzicht van architectuurfotografie.

Info

Dit artikel is op geschreven door in de categorie architectuur.

het op Twitter
Deel op Facebook

4 reacties op “Basisschool door Van der Pauwert

  1. Krijg je zo geen gezeur van buurtbewoners dat de kinderen te hard gillen enzo? Ik meen me te herinneren dat dat al op meerdere plekken is gebeurd… (en dat dat dan ook uitliep op pesterijen richting de kinderen van buurtbewoners). Dus daar hadden ze wellicht rekening mee moeten houden.

    Maar verder vind ik het gebouw er wel mooi uitzien – strak, met een modern tintje, maar ook weer niet té, zoals sommige vage creaties…

  2. Er worden heel vaak scholen gemaakt met appartementen erboven. Bij het architectenbureau waar ik momenteel werk doen we dat ook. Vaak staat dat in de opdracht die je van de gemeente krijgt.

    Van het geschreeuw van die kinderen zul je niet zoveel last hebben. Drie keer per dag is er wat drukte op het schoolplein, op tijden waarop werkende Nederlanders er geen last van hebben.

    En mocht je je toch irriteren aan al dat kindergeschreeuw: je wist van tevoren dat je boven een school ging wonen.

  3. Niels schreef op :

    Vooral het rode bakstenen volume doet me heel erg denken aan een combinatie van het Minnaertgebouw (Neutelings-Riedijk) en de guesthouse in Leuven van Bob van Reeth. Allebei een soort opvolgers van de “Nieuwe Eenvoud” en net daardoor zo bijzonder.

  4. Bedankt voor de reactie Niels! De kleur van de rode baksteen is inderdaad exact hetzelfde als het Minaert gebouw.

    Dat guesthouse in Leuven ziet er ook uit als een interessant project.

    Guesthouse Leuven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *