Concept architectuur

Ik loop al een paar weken in mn hoofd rond met een idee over architectuur concepten. Nu er een economische crisis is hebben architecten de tijd om innovatieve dingen te ontwikkelen.

Ik wou dit idee niet ten uitvoer brengen zonder een manier om een concept te visualiseren. Dit heb ik gevonden: Matte Painting. Dat is digitaal schilderen, bijvoorbeeld met Photoshop. Onderstaande afbeelding is geschilderd met Photoshop. Alleen de bol is met 3ds Max gemaakt, al had dat achteraf bezien ook goed met Photoshop gekund.

De sfeer

Naar aanleiding van het boek ‘sferen, bellen, globes’ van Peter Sloterdijk heb ik een Sfeer heiligdom ontworpen. Een monument die de sfeer uitbeeld. Een sfeer is een filosofisch concept wat inhoud dat alles een relatie met elkaar heeft. Een bol is de ultieme sfeer. Zo is onze planeet aarde een bolvormige sfeer. En is de atmosfeer een sfeer daaromheen.

Voor het monument heb ik de basisvormen bol en kubus gebruikt waarbij de kubus de sokkel van het monument is. Deze sokkel is gemaakt van zwarte glimmende steen, net zoiets als de Ka’aba. De sfeer zelf is een glimmende bol die haar omgeving reflecteert.

Door de kubusvormige vier antiruimtes rondom het monument is het van zeer dichtbij te beleven, maar kan er niet opgeklommen worden.

Info

Dit artikel is op geschreven door in de categorie architectuur.

het op Twitter
Deel op Facebook

Eén reactie op Concept architectuur

  1. Het is een verschil als je over concept architectuur hebt of over architectonische concepten of als je concept, architectuur als onderwerp cq thema heeft.
    Of het gaat om een wens ten uitvoer te brengen, of een idee te visualiseren of om een concept met al zijn voorwaarden, randvoorwaarden en eisen waaraan het allemaal moet voldoen is wel een duidelijk verschil. Gelukkig begrijp ik wel waar het om gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *