Concept art met vleugels

Het is een jongensdroom. Ruimteschepen waarmee je nieuwe sterrenstelsels ontdekt.

Exotische designs met de meest extreme customizations. Adrealine giert door je lichaam terwijl je halsbrekende toeren uithaalt. Op de weblog Conceptships worden deze jongensdromen virtuele werkelijkheid.

Deze weblog heeft bijna dagelijks nieuwe afbeeldingen van ruimteschepen. Zo kwam ik er onder andere het werk van de Nederlander Jesse van Dijk tegen. Erg indrukwekkend!

Jesse van Dijk - Cliff dwellings

Een filmpje waar ik maar geen genoeg van kan krijgen is deze, genaamd ‘Stormbirds’. Gemaakt door Realtime:uk voor het gelijknamige spel van THQ. Helaas besloten ze daar dat dit spel niet verder ontwikkeld zal worden. Het zag er veelbelovend uit. HD versie op Gametrailers.

Het kleur gebruik van Rob Cunningham is heel sterk. Zeer felle kleuren en het verveelt niet. Als je een kleurenschema voor je website nodig hebt, dan zou ik die uit één van deze platen halen:

Architectuur en concept art

Ontwerpschetsen als deze kom je maar weinig tegen in de architectuur. Bij architectonische renders gaat het er juist om dat een gebouw zo realistisch mogelijk wordt gerenderd. Dat verkoopt het beste aan de klant. In die zin is de architectuursector veel serieuzer dan bovenstaande concept art: realisme gaat voor fantasie.

Ik denk dat architecten best wat kunnen leren van de ontwerpsector voor films en games. Een scheut fantasie kan geen kwaad.

Ruimteschepen zijn verslavend. En CG filmpjes ook. Als jij er ook geen genoeg van kunt krijgen is de demoreel van Industrial Motion Art erg indrukwekkend.

Info

Dit artikel is op geschreven door in de categorie architectuur.

het op Twitter
Deel op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *