Gemakkelijk renderen met Revit

Tot voor kort maakte ik mijn visualisaties met 3ds Max. Dat is een redelijk ingewikkeld programma waar erg mooie resultaten mee te behalen zijn. Het nadeel van Max is dat er erg veel in te stellen is. De kans is dan groot dat er ergens iets niet goed gaat en je een minder mooie afbeelding hebt.

Toen ik voor mijn afstudeeronderzoek over 3D ontwerpen begon met het mezelf aanleren van Autodesk Revit had ik er niet al te hoge verwachtingen van. Tot ik de visualisatie mogelijkheid zag. Met Revit is het namelijk mogelijk om zeer  mooie renderingen te maken zonder allerlei ingewikkelde instellingen. Dat scheelt veel tijd als je Max gewend bent. Als je het model eenmaal in Revit hebt getekend is het visualiseren een fluitje van een cent.

Onderstaande afbeeldingen heb ik samen in drie uur gemaakt, waarbij het grootste deel van de tijd in het bewerken met Photoshop gaat zitten.

Het model in Revit

De render die Revit maakt

Bewerkt met Photoshop (klik om te vergroten)

Een andere render

Een andere render (klik om te vergroten)

Lees voor meer informatie over Revit mijn 8 tips voor een goede start met Revit

Info

Dit artikel is op geschreven door in de categorie architectuur.

het op Twitter
Deel op Facebook

Eén reactie op Gemakkelijk renderen met Revit

  1. René schreef op :

    Hoi Frank,
    Vroeger, meer dan 10 jaar geleden, heb ik veel gemodelleerd met Microstation. Destijds een van de weinige programma’s die binnen de GUI alles kon, ook fotorealistisch renderen (eerst raytrace, later ook particle tracing). Toen was ik een halve nerd. Geheel in overeenstemming met de natuurlijke ontwikkeling van een architect heb ik het renderen als specialisme losgelaten. Het geeft echter nog steeds een goede basis voor visualisaties. Tegenwoordig teken ik veel met SketchUp. Ik heb daar een plugin voor gekocht, Indigo, Waarmee je erg mooie renderings kunt maken. De stap naar BIM is voor een eenling in de basis een enorme kans op de markt, maar het vergt een grote investering in geld en tijd. Voorlopig gebruik ik voor het tekenwerk nog Vectorworks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *