Geschiedenis van duurzaamheid

De onderzoekers Piet Vollaard en Amir Djalali hebben een grafiek samengesteld waarop te zien is hoe het concept duurzaamheid zich door de jaren heen heeft ontwikkeld.

Ik vind het zo mooi dat ik er een blogpost aan wijd. Met behulp van het kaartsysteem van Google, waar normaliter landkaarten mee weer worden gegeven, heeft men een hele grote grafiek gemaakt. In deze grafiek hebben de onderzoekers voor het architectuurtijdschrift Volume een hoop gegevens gecombineerd: Olieprijs, wereldtemperatuur, wereldbevolking, fictie (boeken, films en games), cultuurstromingen en belangrijke personen die iets voor de duurzaamheid betekend hebben. Zeer interessant om al die gegevens bij elkaar te zien!

Bekijk de grafiek hier. Er is ook een PDF beschikbaar met een uitleg van de opgenomen feiten.

Bedankt Volume!

Info

Dit artikel is op geschreven door in de categorie architectuur.

het op Twitter
Deel op Facebook

2 reacties op “Geschiedenis van duurzaamheid

  1. Rabbit schreef op :

    Leuk idee en interessant dat ze google maps gebruikt hebben, benieuwd om het zelf eens uit te testen. , Nogal vreemd dat het Brundlandt rapport opgenomen is maar geen prominente plaats staat. Dit document vormde de startschot voor het internationaal gebruik van de term ‘Sustainable development’. Heb jij google maps al proberen toe te passen voor het gebruik van een dergelijke overzichtslijn/tijdslijn?

    • @ Rabbit: Nee, dat lijkt me behoorlijk lastig. Bovendien heb ik niet zo’n grote hoeveelheid data over één onderwerp tot mijn beschikking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *