Het nieuwe wonen

In navolging van Bosrijk wonen in Eindhoven vandaag weer een serie foto’s van woningen in de wijk Meerhoven te Eindhoven.

Het nieuwe wonen? Wat is dat? Als het aan de stedenbouwkundigen van dit deel in Meerhoven ligt worden dat gegroepeerde woningen met binnen tuinen en pleinen. Meer sociale controle omdat je met zn allen één achtertuin deelt. Auto’s worden verbannen naar de ondergrondse parkeerkelder.

Een cirkel aan woningen, gegroepeerd rond een binnenplein

Een cirkel van woningen, gegroepeerd rond een binnenplein. Ontwerp: Bureau Ritzen

 

De woningen zijn sterk verticaal georienteerd

Het binnenplein

Detail: vogelhuisjes in buitenwand verwerkt

Detail: vogelhuisjes in buitenwand verwerkt

De tweede cluster woningen

De tweede cluster woningen, ontworpen door Frits van Dongen van de Architecten Cie

Het binnenplein gelegen boven de ondergrondse parkeergarage

Het binnenplein gelegen boven de ondergrondse parkeergarage

'landschappelijk wonen' door de verhoogde grond

Info

Dit artikel is op geschreven door in de categorie architectuur.

het op Twitter
Deel op Facebook

Eén reactie op Het nieuwe wonen

  1. Harry Wild schreef op :

    Het zg niewe wonen is het oude wonen in een ander jasje, niet erg indrukwekkend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *