4 nieuwe architectuur boeken die wel de moeite waard zijn

Deze 4 boeken vond ik zeer interessant. Het zijn niet de goedkoopste, maar kwaliteit verzekerd.

  1. BLDG Blog book. Geoff Manaugh is een Amerikaanse blogger met een gezegende hoeveelheid inspiratie. Hij heeft een boek geschreven zodat ook gewone stervelingen kunnen meegenieten van de bijzondere architectonische expirimenten die hij verzint. Slechts 16 euro bij The Book Depository (en geen verzendkosten).
  2. Materiology. Het materialenboek van de makers van het tijdschrift Frame met een schat aan informatie over alle bouwmaterialen. Lees mijn hele recensie.
  3. Beyond. Een verzameling van verhalen over architectuur. Wie houdt er nou niet van verhalen? Recensie.
  4. Exposé 7. Hoewel geen architectuur in de strikte zin van het woord, is dit wel een boek waar je als architect of kunstenaar zeer veel inspiratie uit kunt halen. Bekijk het boek.

Naast deze boeken geniet ik ook van tijdschriften als Mark Magazine en Volume. Lees je liever een Nederlands tijdschrift? AWM is het beste Nederlandstalige architectuurtijdschrift op de markt. Onlangs zijn ze met het blad een nieuwe richting in geslagen. Meer achtergrond informatie uit de architectuursector en minder besprekingen van projecten. Die kunnen we op internet ook vinden.

Wat is jouw favoriete architectuurboek van de laatste tijd?

Info

Dit artikel is op geschreven door in de categorie boeken.

het op Twitter
Deel op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *