Het werk van Meyer en Van Schooten

Meyer en Van SchootenIn de architectuurwereld worden veel boeken uitgegeven. Bijna iedere architect die er toe doet publiceert een monografie. Dat is een mooi middel om de collega’s te laten zien hoe goed je bent, en de opdrachtgevers te verleiden om jou nog een keer een gebouw te laten tekenen.

Meyer en van Schooten is het laatste architectenbureau wat aansluit in deze traditie. Bij SUN verscheen het boek ‘circumstances’ met teksten van Hans Ibelings en foto’s van Jeroen Musch.

MVSA zijn de meesters van het glas. Bij veel van hun projecten is glas op een bijzondere manier toegepast, denk bijvoorbeeld aan de dubbele glasgevel van het ING house.

Meyer en Van Schooten

ING House, Amsterdam

Wat ik vooral knap vind aan hun werk is dat ze vaak op zeer grote schaal ontwerpen, en daarbij niet de menselijke schaal vergeten.

Kun je het werk van Meyer en Van Schooten waarderen dan denk ik dat je nog vaak in dit boek zult kijken. De foto’s zijn heel erg goed, en voor de technici zijn er de nodige bouwkundige tekeningen en details opgenomen. Aanrader!

Meyer en Van Schooten

Meyer en Van Schooten

Meyer en Van Schooten

Meyer en Van Schooten

Meyer en Van Schooten

Meyer en Van Schooten

Circumstances — Werk van Meyer en Van Schooten Architecten; Hans Ibelings (ed.); Paperback, 264 pagina’s; SUN Architecture; 45 euro

Info

Dit artikel is op geschreven door in de categorie boeken.

het op Twitter
Deel op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *