7 redenen waarom ik blog

Op Problogger staat een mooi gastartikel over de 5 redenen waarom je van bloggen een betere schrijver wordt. Er zijn er waarschijnlijk nog een hoop meer te verzinnen. Ik heb 7 redenen opgesteld waarom ik blog.

 1. Schrijven is leuk! En je wordt er een beter schrijver van. Oefening baart kunst.
 2. Een blog is een platform om je mening te ventileren aan de buitenwereld. Je kunt met mensen in discussie gaan over allerhande zaken.
 3. Geheugen. Ik vergeet dingen nogal snel. Door er een artikel aan te wijden blijft het beter hangen en kun je later nog eens teruglezen wat je toen dacht.
 4. Sociale contacten. Door te gaan bloggen ontmoet je, zij het digitaal, veel andere mensen.
 5. Van bloggen wordt je slim. Door al het onderzoek wat je doet en de dingen die je opschrijft vergaar je veel kennis. Het is te vergelijken met een opleiding journalistiek, al leer je daar natuurlijk veel meer.
 6. Goed voor je CV. Als blogger ben je aantrekkelijk voor werkgevers, omdat ze van tevoren al veel over jou te weten kunnen komen. Bloggers in de VS krijgen regelmatig een baan aangeboden, omdat ze op internet zo’n goede indruk maken.
 7. Plezier. De belangrijkste reden is toch wel dat ik bloggen leuk vind. Geen eendagsvlieg maar hopelijk een blijvende hobby.

Waarom blog jij?

Foto van Pluma op Flickr

Info

Dit artikel is op geschreven door in de categorie webdesign.

het op Twitter
Deel op Facebook

2 reacties op “7 redenen waarom ik blog

 1. Ingrid schreef op :

  Verslavend, alles wat ik hoor, zie beleef, schrijf ik nu op.

 2. Uh… Omdat het leuk is?

  Ik denk mijn redenen ook min of meer reden 1-3 en 7 zijn.

  Al hecht ik niet bijzonder veel waarde aan het schrijfaspect: het is natuurlijk een oefening, maar zoals ook duidelijk aan mijn posts te zien is, doe ik niet bijzonder veel moeite om mijn posts zo goed mogelijk geschreven te maken… Misschien eens tijd om dat te gaan doen? ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *