Architectenbureaus met een weblog

In de architectenwereld begint het fenomeen weblog langzaam door te dringen. Een overzicht van Nederlandse bureaus met een blog.

Maurer United heeft op haar blog veel afbeeldingen en video’s van het werk dat ze maken. Een mooie manier om de wereld op de hoogte te houden van inspirerende architectuur.

RAU, het bureau met duurzaamheid als streven, blogt op rau.nl. Onder het motto ‘one world architecture’ schrijven ze over hun eigen projecten en andere onderwerpen die ze tegenkomen tijdens het werk. Bijzonder knap vind ik het dat Thomas Rau op zijn blog publiekelijk excuses aanbied aan mede architecten omdat de berekening van de kostprijs per m2 voor de scholenbouwprijs niet correct is. Dat zie je niet vaak.

NL Architects blogt ook over de interessante dingen die ze tegenkomen. Bijvoorbeeld over het lettertype Verdana, wat uit de virtuele wereld in de werkelijkheid werd geplaatst. Of dat verschillende duurzame oplossingen voor het Stadskantoor in Rotterdam allebei goed zijn.

Mis ik er nog één? Geef het door!

Info

Dit artikel is op geschreven door in de categorie webdesign.

het op Twitter
Deel op Facebook

6 reacties op “Architectenbureaus met een weblog

 1. De meeste architectenbureaus hebben een nieuwspagina zoals bovengenoemd voorbeeld, maar een weblog (waar je dus ook kunt reageren) kom ik zelden tegen.

  Een ander verschil met een nieuwspagina is dat op een weblog verschillende medewerkers een artikel schrijven.

 2. Annika schreef op :

  Heej Frank,

  Leuke website heb je, ofja,.. leuk is niet het goede woord natuurlijk, een inspirerende site. Kan zien dat je er veel tijd aan besteed.

  En het grappig van deze post is, om te lezen van Maurer United Architects, daar werk ik nu een dag in de week.

  Hele mooie renderings maak je en veel succes met je studie in Rotterdam!

  Groeten, Annika

 3. Bedankt voor je reactie Annika, ik zag het werk van Maurer United voor het eerst op de Jonge Architectendag, die onlangs in het NAi werd gehouden. Daar hielden ze een presentatie over architectuur en games.

  Lijkt me een ‘leuk’ euh … inspirerend bureau om bij te werken! Ze maken hele mooie dingen, maar Maastricht is voor mij een beetje uit de route.

 4. Ik blog nu een paar maanden over de ondernemersaspecten van een architectenbureau. Dit zijn voornamelijk cases die ik haal uit de praktijk van innovatieadviseur bij Syntens, van mijzelf en mijn collega’s. Ik hoop hierbij inspirerende voorbeelden te laten zien van de ondernemende architecten die ik tegenkom op architectondernemer.blogspot.com .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *