Aureon wordt ‘Aureon architectuur weblog’

Tot voor kort kende Aureon een tweetal onderwerpen: boeken en architectuur. Ik heb dit veranderd naar alleen architectuur. Dit heeft een aantal redenen:

 1. Meerdere onderwerpen op één weblog is verwarrend voor de lezer. Hij of zij wil graag duidelijkheid. Aureon is een architectuur weblog.
 2. Er bestaan al een aantal goed boekenweblogs (bijvoorbeeld boeklog). Aureon had daar weinig meer aan toe te voegen dan een aantal recensies.
 3. Het schrijven van een recensie is leuk, maar er valt voor mij weinig meer te leren op dit vlak.
 4. Er bestaat nog geen (serieuze) architectuurweblog in Nederland. Dit is dus een gat in de markt.

Aureon publiceert vier drie keer per week een artikel over architectuur. Op maandag de relatie tussen boeken en architectuur. Woensdag een algemene architectonische analyse. Vrijdag een opiniërend artikel of het architectuurnieuws van de afgelopen week in afbeeldingen.

Wat vind jij van deze verandering?

Info

Dit artikel is op geschreven door in de categorie webdesign.

het op Twitter
Deel op Facebook

6 reacties op “Aureon wordt ‘Aureon architectuur weblog’

 1. Goede verandering, schept een boel duidelijkheid voor de lezer lijkt me.

  Maar dat er nog geen architectuurblog is, zegt niet meteen dat het een gat is in de markt he ;-). Als er totaal geen vraag naar is, is het geen gat in de markt.

 2. Tja, zoals je ongetwijfeld al had gemerkt, heb ik niet bijzonder veel verstand van architectuur. Je recensies vond ik altijd wel leuk om te lezen, evenals de posts die over je persoonlijke overtuigingen gingen. Aan de andere kant zijn je architechtuur-gerelateerde posts ook wel leuk (tot nu toe is het wel enigszins begrijpelijk), dus ik blijf zeker je blog volgen, al zal ik waarschijnlijk niet zoveel meer reageren 😛

  Maar, nog even, doe je het voor de lezer of voor jezelf? Tenminste, je zegt meerdere keren dat je denkt dat je lezers dat prettiger vinden en dat je site anders weinig ‘toevoegt’. Moet een site persé iets toevoegen? En wat je recensies betreft, misschien kan je er weinig meer van leren, maar ik neem toch aan dat je ze uit plezier schreef en niet zo zeer omdat je dan je schrijfkunst kon oefenen? Je kunt je mening goed verwoorden en dus hebben die recensies echt wel nut, ook voor google-zoekers die willen kijken of één of ander boek wel iets is…

 3. Beste Jens en CC, bedankt voor de reacties. Ik probeer de architectuurverhalen altijd in gewoon Nederlands te houden. De meeste internet lezers kennen die specialistische termen niet.

  Ik doe het voor de lezers én voor mezelf. Van recensies schrijven kan ik inderdaad niet veel meer leren. Van het afnemen van een interview bijvoorbeeld wel. Het schrijven van recensies wordt op een gegeven moment een beetje suf. Architectuur wordt leuker naarmate je er meer van weet.

 4. Beste Frank,

  Als de publicist van testbeeld.tv vind ik het toch jammer om te moeten lezen dat jij vindt dat er nog geen (serieuze) weblogs over architectuur in Nederland zijn. Testbeeld.tv wordt door een flinke groep mensen goed gevolgd en bestaat al sinds januari 2008.

  Desalnietemin wens ik je veel succes bij je blog en laten we zien of je testbeeld.tv van de eerst plek op Google (architectuur weblog) krijgt.

  Gegroet

 5. Beste Frank,

  OK, Update, lees net je stuk over de waarde van het ontstaan van een “blogosphere” in Nederland. Mee eens, leuk om te zien dat er meer mensen zijn die op dit onderwerp duiken.

  Wederom de groeten

 6. Beste Tijn, bedankt voor je reactie. Het is inderdaad een beetje flauw om Testbeeld geen serieuze architectuurweblog te noemen. In het lijstje bij het artikel over architectuurblogs in Nederland sta jij wel bovenaan, wat aangeeft dat ik jouw blog ten opzichte van de andere Nederlandstalige het hoogste waardeer.

  Aureon staat volgens mij al boven Testbeeld in de Google zoekresultaten.

  Een beetje concurrentie kan geen kwaad denk ik. Kijk ook eens naar de Traffic Rank gegevens van Alexa:
  http://www.alexa.com/siteinfo/testbeeld.tv
  http://www.alexa.com/siteinfo/aureon.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *