Bloggen anno 2008

Hoe staat het met de blogosphere? Die vraag is beantwoord door Technorati in een vijf delig artikel.  Zo’n 1300 bloggers hebben een uitgebreide enquête ingevuld en Technorati heeft de uitslag geanalyseerd.

Uit het onderzoek blijkt dat het gemiddelde aantal unieke bezoekers per maand bij Europese blogs gemiddeld 24000 is. In de U.S. ligt dit aantal een stuk lager, 18000 unieke bezoekers per maand. Volgens mij is het getal 24000 niet echt reëel. Volgens Google Analytics heeft Aureon.nl de afgelopen maand 1272 unieke bezoekers gehad en dan ben ik nog niet eens de kleinste blog. Ik denk dan ook dat het gemiddelde veel lager moet liggen. Het lijkt erop dat alleen grote Europese bloggers deze enquête hebben ingevuld.

Persoonlijke blogs zijn er het meest, gevolgd door blogs over technologie. Het gemiddelde aantal onderwerpen waar één blog over schrijft is vijf. Het gros van de bloggers doet dit voor hun plezier, en als er geld mee verdiend kan worden zou dat leuk zijn.

Een groot voordeel van het hebben van een blog is de bekendheid die je verkrijgt in jouw werk sector, ook zorgt het bloggen voor veel nieuwe vrienden online.

Dit soort gegevens en nog veel meer kun je in het onderzoek terugvinden. Zeker de moeite waard als je zelf een weblog hebt en daar wat harde feiten over wilt lezen!

Lees het onderzoek hier.

Smashing Magazine had enige tijd geleden ook een interessant onderzoek naar het design van de top 50 beste blogs.

Als je blogt, in welke taal doe je dat, en wat is jouw aantal unieke bezoekers per maand? Laat het me weten!

Info

Dit artikel is op geschreven door in de categorie webdesign.

het op Twitter
Deel op Facebook

6 reacties op “Bloggen anno 2008

 1. Wij hebben nu gemiddeld 1295 bezoekers per maand, toch is dit meer geweest, in februari bloggen we nu 3 jaar en we hadden een dip in de afgelopen zomermaanden.(veel minder bezoekers)
  We schrijven hoofdzakelijk in het Nederlands

 2. Ik blog in heel slecht Nederlands en voor de maand december heb ik al 39.199 unieke bezoekers met 47.497 paginaweergaves en de maand is niet eens om 😉
  madbello.nl bestaat 18 maanden en 70% van de bezoekers komt direct via Google binnen.

 3. Sander schreef op :

  DesignWorkPlan gaat voornamelijk over design, typografie, bewegwijzering en meer. Voorheen schreef ik in Nederlands echter om een groter publiek te bereiken ben ik geswitched naar Engels. De afgelopen vier a vijf maanden ca. 45K pageviews per maand. Ik denk dat Amerikaanse blogs teveel over geld maken gaan, Europese blogs schrijven tenminste nog leuke artikelen. Het enige wat telt is goede content, de rest volgt vanzelf!

 4. Ik heb 2 blogs. Op mijn Nederlandstalige ben ik nog niet zo lang actief. In maart maakte ik in valse start, nu in november pas echt begonnen. Van 0 in begin 2008 naar 500 unieke bezoekers per maand in december. Mijn doel is toch wel minimaal 1500 per maand.

  Op mijn Engelstalige blog schommelt het aantal unieke bezoekers rond de 700 per maand, met uitschieters naar de 1200. Ook daar ga ik voor 1500 per maand in 2009. Ik ben daar wel minder actief de laatste tijd.

 5. CC heeft inmiddels drie blogs, waarvan twee onder een ‘pseudoniem’. 1 ervan is nog niet echt van start gegaan, op de tweede blog ik in het Nederlands en die krijgt… 1003 view over drie maanden (kan niet zien hoeveel unieke bezoekers, maar m’n eigen bezoeken tellen in elk geval niet mee). Op mijn ‘Grote Blog’ heb ik het afgelopen jaar zo’n 5521 unieke bezoekers gehad dus dat is zo’n 460 per maand.

  Nu moet ik er dus wel bij zeggen dat ik absoluut niet voor een publiek blog – naja, ik heb een paar ‘op google zoekers gerichte posts’ maar ik denk niet bijzonder na over mijn posts. Wellicht moet ik dat wel eens gaan doen om meer lezers te trekken, maar ja, lezers zijn niet de reden waarom ik blog…

 6. Beste mensen die gereageerd hebben, bedankt voor de informatie. Het geeft mij een beetje een idee waar ik sta met mijn blog en wat ik kan verbeteren.

  Mochten jullie zelf als bloggers behoefte hebben aan inspiratie dan kan ik de Engelse weblog van Chris Bogan aanraden. Hij schrijft heel onderhoudend over wat je wel en niet moet doen als je een blogpost schrijft. Ik vind zijn artikelen altijd zeer leerzaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *