Het redesign van aureon.nl

In alle stilte heeft aureon.nl de afgelopen week het uiterlijk van de weblog vernieuwt. Ongeveer 12 uur werk, waarin de meeste tijd gaat zitten in het bugfixen. Ik had een aantal redenen om dit te doen:

 1. Met het uiterlijk was ik niet tevreden.
 2. Ik was bang dat door de donkere kleurstelling mensen afgeschrikt werden, en niet uitgenodigd om verder op de site te kijken.

Dit was het vorige design:

Een overzicht van headers die de site sinds oprichting heeft gehad:

Er zijn nog enkele punten die ik wil verbeteren:

 1. Categorie iconen bij elke post. De plugin is al geïnstalleerd, maar de CSS wil niet meewerken, ik krijg de iconen niet op de juiste plek (links van de titel, buiten de kantlijn).
 2. ‘Breadcrumbs’ boven aan elke pagina.  Breadcrumbs zijn een navigatie toevoeging voor je site. Ook hier lukt het me niet door de PHP en CSS code.
 3. Een fatsoenlijke footer die opgedeeld is in kolommen.
 4. De achtergrondkleur van het gedeelte ‘laatste reacties’ moet binnen het kleurenschema van de site passen.
 5. Andere tekst kleuren in de sidebar.

Daarnaast ben ik bezig met het ontwerpen van een logo voor deze site. Het tijdelijke logo wat je hierboven ziet is heel simpel, twee rondjes over elkaar heen geplaatst. Een vriend van me merkte op dat het wel erg op het logo van Veolia lijkt.

Wat vind jij van het nieuwe design? En als je misschien een oplossing weet voor één van bovenstaande verbeterpunten dan hoor ik dat graag.

Info

Dit artikel is op geschreven door in de categorie webdesign.

het op Twitter
Deel op Facebook

6 reacties op “Het redesign van aureon.nl

 1. Sander schreef op :

  Beste Frank,
  Ziet er goed uit! De elementen als de stift zijn goed uitgevoerd, brede opzet en goed leesbaar. Echter denk ik dat de links boven de content (in wit) niet echt opvallen. Waarschijnlijk komt het logo beter uit als je er meer ruimte omheen vrij laat. De zoek functie bungeld een beetje aan de lage kant, wellicht in de rechter balk volstaat deze beter. Fraai logo, complimenten. Gefeliciteerd met de nieuwe opzet, prettige feestdagen.

 2. Ad van Huijgevoort schreef op :

  Hallo Frank,
  Persoonlijk zie ik graag wat meer kleur (achtergrond)
  Verder beetje veel informatie op 1 bladzijde.
  De ingezette plaatjes ( zoals b.v. architectenweb) mooi, maar hierdoor is een pagina wel snel gevuld.
  Toegang via feed heel goed.
  groeten van
  Ad

 3. Beste Sander,
  Bedankt voor de opmerkingen. Ik denk dat ik de zoekknop inderdaad een keer naar boven toe verplaats. Wat bedoel je precies met de content linksboven? De blogpost, het logo of de navigatiebalk?

  Beste Ad, touw tip over (te) grote afbeeldingen heb ik meteen toegepast op mijn nieuwste bericht ‘Bloggen anno 2008’. Ik had daar een groter plaatje staan. Over de achtergrondkleur ga ik even nadenken en aan de hoeveelheid informatie op één pagina kan ik weinig wijzigen.

  Jullie ook fijne feestdagen.

 4. Ad schreef op :

  Beste Frank,
  witte achtergronden komen naar mijn ervaring enigszins koel en zakelijk over.
  Daarom worden o.a. tijdschriften, computerbladen vaak voorzien van gekleurde achtergronden en/of gekleurde alineas.
  Veel tekst op 1 pagina schrikt vaak af om te lezen.
  Scrollen ervaart men vaak omslachtig. ( mening van mijn computercursisten )
  Men ziet liever aan de onderkant van de pagina b.v. een pijl die naar een tweede pagina verwijst.

  Verder veel waardering voor al het werk wat je doet.

  Ad.

  p.s. Mijn pagina is alleen voor familie en enkele vrienden.

 5. Beste Ad, zoals je kunt zien heb ik je opmerking meegenomen in het verder ontwerpen en heb ik de achtergrond licht grijs gemaakt. De inhoud springt er nu iets meer uit.

  Dat over het scrollen ben ik niet met je eens, het merendeel van de mensen die ik op internet ben tegengekomen vinden scrollen helemaal niet erg.
  Persoonlijk vind ik zo’n knop/pijl juist lastig, ik vind het overzichtelijker als ik alle content op één pagina zie.

  Bedankt voor je opbouwende kritiek!

 6. Jep, ik sluit me bij Frank aan wat de hoeveelheid content betreft… Ik lees blogs graag in zijn geheel (vooraan beginnen en naar achteren lezen) en het is ERG vervelend als je na twee posts al weer mag doorklikken naar de volgende pagina.

  Ik kan eigenlijk weinig technisch commentaar op je layout geven (sowieso al geweldig dat je het zelf kunt doen! Ik heb zelf totaal geen verstand van dat soort dingen) – het ziet er duidelijk & overzichtelijk uit en alle posts zijn goed leesbaar.

  Het enige wat me een beetje opvalt is dat je nu niet echt meer een ‘logo’ hebt (en daardoor niet echt meer een ‘huisstijl’). Ik weet niet of het intentioneel was, maar wellicht zou je je header op een subtiele wijze (zoals je voorgaande banners) iets meer ‘van jou’ kunnen maken?

  ([/de pot verwijt de ketel, mijn blog heeft verre van een eigen stijl omdat het niet mijn eigen theme is… 😉 Maar het gaat om het idee.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *