Typografie

Ik ben geïnteresseerd geraakt in de typografie. Vandaag heb ik Typhosphere gekocht bij de Slegte. Het boek is een soort uitgebreide catalogus van alle recent verschenen professionele fonts.

Het is een mooi boek als je inspiratie wilt opdoen voor een te gebruiken font. Van de meeste fonts staan ook hun toepassingen vermeld. Zo staan er bij Vista van Xavier Dupré verschillende affiches waarop dit font is gebruikt.

De auteurs zelf over het boek:

“Typhosphere is een lust voor het oog. Dit uitgebreide bronnenboek richt zich op typografen en grafisch ontwerpers die geïnterreseerd zijn in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van letterontwerp.”

Smashing Magazine heeft elke maand een aantal nieuwe gratis fonts, die ze van andere sites opduiken.

I love Typography is een erg mooie en vooral handige blog over alles wat met typografie te maken heeft.

Het font wat ik voor de header van deze blog heb gebruikt is Nevis van Ten by Twenty.

Info

Dit artikel is op geschreven door in de categorie boeken, webdesign.

het op Twitter
Deel op Facebook

Eén reactie op Typografie

  1. manuel schreef op :

    dag Frank,

    een prima “investering”, ik heb het boek al een jaar in gebruik. Het boek wordt dankbaar gebruikt aan mijn leerlingen grafische vormgeving. Hieruit blijkt dat een “karakter” niet zomaar een letter, vorm oid is maar degelijk een zinvolle betekenis en invloed heeft op ons dagelijks gebruik van het schrift. Kortom een prima boek. Grafische vormgevers in spé krijgen zo de mogelijk hun creativiteit uit te buiten met emotie van de letter. Blijf volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *