Blob in Eindhoven doelwit van gemeentelijke bemoeizucht

Net als je denkt dat de ambtenaren wel op vakantie zullen zijn, meldt het Eindhovens Dagblad dat de bouw van de blob moest worden stilgelegd.

De reden? Men bespeurde vasthoud-plaatjes die niet op de tekening stonden. Nadat bouwer Heijmans aan de gemeente had uitgelegd dat die plaatjes er tijdelijk zitten om ervoor te zorgen dat de boel niet in elkaar stort bond de gemeente in. (je zou verwachten dat zo’n controle commissie na jaren ervaring wel weet hoe een gevel wordt gemaakt).

De gemeente zit de aannemer zo dicht op de huid omdat het Piazza winkelcentrum van dezelfde architect een laag afwerkingsniveau kent. Dat wil men voorkomen bij deze blob.

Ik heb het idee dat de gemeente Eindhoven met twee maten meet. In grote delen van de stad is de gebouwde omgeving slecht verzorgd, gebouwd met een jaren-60 mentaliteit. Deze blob kan in tegenstelling tot de rest wel op de nauwkeurige aandacht van de commissie ruimtelijke kwaliteit rekenen. Laat men liever het totaalbeeld voor haar rekening nemen in plaats van een aannemer te storen in zijn werkzaamheden.

Nederland staat bekend om haar nuchtere cultuur, maar ook om talloze wetten en regeltjes die het de mensen die gewoon hun werk willen doen moeilijk maken. Om een gebouw bouwbaar te maken moet er door een architectenbureau door de mazen van de wet worden gezwommen. Zouden we dit niet doen dan werd er niets meer gebouwd.

Alle afbeeldingen zijn gemaakt door Mitchell Maxwell en komen van SkyScraperCity.

Info

Dit artikel is op geschreven door in de categorie opinie.

het op Twitter
Deel op Facebook

Eén reactie op Blob in Eindhoven doelwit van gemeentelijke bemoeizucht

  1. jeroen schreef op :

    Hoe zijn ze op het iedee gekomen om zo’n stom gebouw
    midden in de binnen stad te plaatsen.
    Nog slecht voor het verkeer ook nog mog er de zon op schijnen verblindend voor
    de automobielisten……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *