Eindhoven plaatst camera’s in woonwijk

Op de route van mijn werk naar het station kwam ik palen met camera’s tegen … … in een woonwijk

De gemeente Eindhoven heeft deze onlangs geplaatst in een woonwijk gelegen naast station Eindhoven Beukenlaan. Het is de Vogelaarwijk Woensel-west. De camerapalen staan op kruispunten van straten en zijn voorzien van een ondoorzichtige bol zodat niet te zien is waar de camera heen kijkt. De palen lijken veel op lantaarnpalen zoals je op onderstaande foto kunt zien.

Ik vraag me af wat men hiermee wil bereiken. Wat valt er te beveiligen in een woonwijk? Als je een auto wilt stelen doe je dat toch wel op een plek die buiten het bereik van een camera valt. De Vogelaar wijk waar de palen staan is er één met veel allochtonen en studenten. Even verderop begint een ‘duurdere’ wijk en daar staan de palen niet.

Privacy

Als ik een inwoner van de gemeente Eindhoven zou zijn zou ik gaan klagen bij de gemeente. Iedereen heeft recht op privacy. Ik heb weinig zin in een ambtenaar die je slaapkamer binnen kan gluren.
Bovendien heeft de gemeente geen bordjes geplaatst met de mededeling dat deze wijk onder camera beveiliging staat. Het is verplicht om dit aan te geven. Het kan zijn dat ik de bordjes gemist heb, of dat ze op een andere plek staan.

Voor de duidelijkheid heb ik op deze kaart met rode stippen een aantal locatie’s van camerapalen aangegeven. Onderin zie je de rondweg. Links onderin station Eindhoven Beukenlaan.

Mocht je meer foto’s willen zien, dan kun je contact met me opnemen.

Wat vind jij hiervan?

Info

Dit artikel is op geschreven door in de categorie opinie.

het op Twitter
Deel op Facebook

4 reacties op “Eindhoven plaatst camera’s in woonwijk

 1. Oh bah, wat afschuwelijk! Als er camera’s in de bus hangen, kun je er nog voor kiezen om niet met de bus te gaan (al is dat ook meer ‘drang’ dan een echte keuze) maar als je daar woont, kun je niet zomaar even verhuizen…

  Ik vraag me inderdaad heel erg af wat het nut is. Of zijn die palen gewoon nep en zijn ze bedoeld als ‘afschrikmiddel’?

 2. De palen zijn echt, de gemeente geeft geen geld uit aan palen die nep zijn.

  Waarschijnlijk denkt de politie dat ze deze Vogelaar wijk beter kunnen controleren als ze er een paar camera’s plaatsen. Ik heb er zo mijn twijfels bij.

 3. Ad schreef op :

  Ook ik ben niet overtuigd over het nut van die camera’s in een woongebied.
  Ben het met Frank eens, dat het de privacy teveel aantast.
  Graag zou ik de overweging van de gemeente Eindhoven willen horen waarom ze juist daar zijn neergezet.
  In een uitgaansgebied ( b.v. Stratumseind ) of de binnenstad kan het noodzakelijk zijn om camera’s te plaatsen omdat daar veel mensen tegelijkertijd (vooral in het weekend) aanwezig zijn.
  Eventuele calamiteiten kunnen dan sneller worden bestreden en schuldigen kunnen misschien worden opgespoord.

 4. ton van vroonhoven schreef op :

  Aan Frank , Ad ,Chingchuan.
  Deze camera’s zijn geplaatst op het verzoek van een meerderheid van de buurt.
  Eindelijk hebben de gemeente ,politie en de politiek eens geluisterd naar wat de mensen in de betroffen wijk wilde.
  En ja hoor, het werkte meteen , van de ene op de andere dag verdwenen de straathoertjes met hun pooiers, drugsdealers en urenlang rondrijdende klanten uit het straatbeeld.
  Met dank aan onze oud-burgemeester Sakkers die zich hiervoor heeft ingezet.
  Ton
  P.S. je privacy wordt pas echt aangetast ,als je van een pooier te horen krijgt , dat je niet zolang in je voortuin moet blijven staan , omdat dit een negatief effect op zijn klantenkring heeft, die stoppen dan niet zo graag!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *