Profiel

Frank van LeersumWelkom op deze architectuurblog! Ik ben Frank van Leersum, architect, en op Aureon schrijf ik over de fascinerende dingen die ik in de architectuurwereld tegenkom.

Neem bijvoorbeeld mijn onderzoek naar de architectuur van het Colosseum; een interview over digitaal ornament; de ontwerpen van John Lautner; mijn ervaringen op de academie; de architectuurerfenis van het Calvinisme.

In het dagelijks leven werk ik bij het Rotterdamse architectenbureau dJGA, waar ik verantwoordelijk ben voor de 3D visualisaties. Ik geniet ervan om een gebouw zo mooi mogelijk in een beeld te vatten en doe dat veelal met software als 3ds Max en Photoshop. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe, innovatieve manieren om ontwerpen te visualiseren. Daarvan vind je voorbeelden op deze blog in mijn film met Unreal Engine, nieuwe digitale kaarten en de eerste stappen in Virtual Reality.

Naast renderingen maak ik ook websites, bijvoorbeeld die van mijn werkgever dJGA en Dutch Health Architects en ook bethelkerkrotterdam.nl, de website van de kerk waarvan ik lid ben. In mijn vrije tijd ben ik ook veel bezig met grafisch werk als posters, flyers, een tijdschrift en fotografie voor de kerk.

De passies architectuur en boeken verenig ik in het recenseren van boeken. Een overzicht van de boeken die die ik gerecenseerd heb kun je vinden op de boekenplank.

Vind je deze blog interessant, dan kun je een abonnement nemen via email of rss, of me volgen op Twitter, LinkedIn of Google+. Contact opnemen kan via de contactpagina.

Veel leesplezier!