Een concerthuis voor Simeon ten Holt

Concerthuis Simeon ten Holt nachtbeeld
In dit afstudeerproject heb ik een concertgebouw ontworpen voor de Nederlandse componist Simeon ten Holt die bekend staat om zijn minimalistische pianomuziek. Het gebouw aan de rand van het Noord Hollandse Bergen biedt plaats aan 400 bezoekers. Lees meer over dit ontwerp.

meer afbeeldingen


Concerthuis Simeon ten Holt zaal 01

Concerthuis Simeon ten Holt interieur foyer

Concerthuis Simeon ten Holt open lucht concert


De Rotterdamse Bibliotheek

Een ontwerp, gemaakt tijdens het atelier The New Library op de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Lees meer over dit ontwerp in deze blog: Een nieuwe bibliotheek voor Rotterdam.


Brede montessori school

Een ontwerp voor een brede school van 2500 m2 in de wijk Morgenstond-Zuid, Den Haag. Ontworpen tijdens atelier Schoolgebouw op de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.

meer afbeeldingen

Mijn ontwerp is het resultaat van zowel stedenbouwkundige randvoorwaarden als een vertaling van het montessori onderwijssysteem naar deze plek. De functies van de brede school zijn gelegen aan een ‘straat’ die het gebouw doorsnijd. De PSZ, BSO en KDV zijn gelegen in één vleugel van het gebouw. De onderbouw, middenbouw en bovenbouw van de basisschool hebben ieder een eigen vleugel. Op het dak is een daktuin toegevoegd waar de leerlingen van de midden- en bovenbouw hun eigen planten kunnen kweken.




Small Hospital, Big Idea prijsvraag

Een concept voor een klein ziekenhuis in Californië. Het ontwerp is van Donis + dJGA, de afbeeldingen zijn door mij gemaakt. Lees meer over dit modulaire ziekenhuis in het artikel Licht, lucht en ruimte.

meer afbeeldingen




Een cyclifier voor de Vrijbuiter

De Vrijbuiter is een outdoorshop in Gouda. Tijdens het ontwerpatelier ‘cyclifier’ van 2012 architecten bedacht ik een tweede functie voor deze winkel om de functie te versterken en de aanwezige energie beter te benutten. Door het dak open te knippen en een tropische tuin toe te voegen wordt winkelen ook een echte ‘outdoor’ belevenis.

meer afbeeldingen



Serlachius museum prijsvraag

meer afbeeldingen


Concertgebouw in Warschau

Een prijsvraaginzending voor een concertgebouw in Warschau, Polen van Donis waar ik de afbeeldingen voor maakte.


The Classical City

The Classical City was een onderzoeksatelier op de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Samen met 5 klasgenoten onderzocht ik de bouwstijl van het Colosseum, de baden van Diocletianus, de triomfboog van Titus, en meer. Lees ook het bijbehorende artikel over de architectuur van het Colosseum.

meer afbeeldingen




Form Follows Frequency

Het hotel wat ik ontworpen heb voor het strand van Schiermonnikoog baseert zijn vorm op geluid. Lees meer over dit ontwerp in het artikel form follows frequency.