Madurodam in je woonkamer: Google Earth VR

De software die het beste gebruik maakt van de mogelijkheden van de HTC Vive tot nu toe is wat mij betreft Google Earth. Omdat Google een groot aantal steden en landschappen in 3D heeft ‘gescand’ met vliegtuigen kun je – overigens net als in Apple Maps – met Google Maps die omgevingen van alle kanten in 3D bekijken.

Eigenlijk doe je met deze Virtual Reality toepassing hetzelfde, maar dan met het gevoel zelf echt tussen de gebouwen te staan. Als een soort reus op SimCity niveau. Google Earth VR werkt dan ook het beste in steden met veel hoge gebouwen: het 3D diepte effect wat je met een VR bril hebt komt dan het beste tot zijn recht.

Je kunt merken dat Google goed heeft nagedacht over de besturing. Voor veel mensen is het de eerste keer dat ze een VR bril op hebben en daarom is het handig dat Google Earth VR bij de toetsen op je controller aangeeft wat je ermee kunt doen. Na enige gewenning werkt het dan ook erg intuïtief. Ook is het een leuk effect dat als je met je controller de aardbol beetpakt en ronddraait, je een laag en zwaar geluid hoort, alsof je echt een zware massa aan het roteren bent.

Het zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn als Google zijn 3D teken app Tilt Brush hiermee zou integreren zodat je als architect met een VR bril op je vormstudies voor een ontwerp direct in de juiste omgeving kunt modelleren. Een Madurodam waar je je eigen gebouwen in kunt plaatsen.

Welke plek op aarde zou jij graag in Google Earth VR willen bekijken?

Info

Dit artikel is op geschreven door in de categorie virtual reality.

het op Twitter
Deel op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *